Viktigt med skyddsväst för hund

Är du jägare och har en jakthund är skyddsvästen viktig för att hunden ska synas. Den kan också användas till vardags för att försäkra dig om att hunden syns på promenader när det har börjat att bli mörkt ute om kvällarna.

I det här inlägget kan du läsa mer om varför du ska skaffa en skyddsväst till en hund och hur du ska tänka för att hitta en passande.

Därför ska hunden bära en skyddsväst

Det finns många anledningar till varför du ska köpa en skyddsväst till din hund. Vill du att du att hunden ska synas i jaktmarker ska den bära en skyddsväst.

Det är viktigt att hunden bär en väst med en stark färg och reflexer för att minska risken att en olycka skulle hända. Som jägare är man uppmärksam på djur som dyker upp i skogen och för att andra jägare ska se att den är hund som kommer är det viktigt att den bär en skyddsväst. Dessutom kan det vara bra om den bär skyddsväst ifall den skulle springa bort och du behöver leta efter den. Det finns västar som är något mer anonyma till färgen men som gör sitt jobb väl.

Skyddsvästen är främst tagen för att hunden ska synas i skogen under jakt. Men den kan också vara praktisk att använda när du och din hund ska ge er ut på promenader till vardags när det har mörknat. För bästa skydd ska du även använda en hundlampa som du fäster på hundens koppel eller på västen för att den ska synas ordentligt i mörkret.

Slitstarka skyddsvästar kan även skydda mot angripande vilddjur som attackerar din hund. Ska du ut och jaga och vill skydda din hund så välj en beprövad skyddsväst av högsta kvalité.

Välj rätt skyddsväst till hunden

Det finns flera saker du behöver tänka på när du ska köpa en skyddsväst till hunden. Till att börja med är det viktigt att du väljer rätt storlek. Det finns västar för hund i olika storlekar och därför kan du hitta en som passar din hund. Vissa västar säljs med specifika måttangivelser medan andra säljs i small, medium och large. Har du en stor hund ska du välja storleken large. Västen ska inte sitta för tight men ska inte heller vara lätt för hunden att få av när den rör på sig.

Skyddsvästar kommer i olika färger. Vill du vara säker på att hunden syns ska du välja en färg som sticker ut. Till exempel rosa, gul eller orange. Men det finns även mer anonyma färger såsom svart och mörkgrå.