Bra restauranger i Vasastan

Om du befinner dig i Vasastan eller i närheten och är sugen på att gå ut och äta finns det många restauranger att välja bland. I den här artikeln kan du läsa mer om några av de mest uppskattade restaurangerna i Vasastan.

Restaurang Brazilia

På Brinellvägen 64 A finner du familjeägda Restaurang Brazilia som är öppet varje vardag. De har valt att rikta in sig på bra lunch till ett rimligt pris. Deras meny ändras från vecka till vecka och du har flera maträtter att välja bland. Maträtterna passar både vegetarianer och köttätare. På menyn finner du allt från klassisk husmanskost till maträtter inspirerade från världens alla hörn. Planerar du att ha en fest eller ett event har de en festvåning du kan hyra.

Farang

På Tulegatan 7 finner du en av Vasastans mest populära asiatiska restauranger. De erbjuder maträtter som passar både för vegetarianen såväl som köttätaren och allergikern. Lokalen är stilren och det finns en bar för dig som vill samla kollegor och vänner på en AW. De har öppet alla dagar förutom på söndagar.

Oljebaren

Om du föredrar vegetarisk mat kan Oljebaren vara värd ett besök. Restaurangen finns på Torsgatan 48 B och den har funnits i 10 år. Oljebaren är en blandning mellan en klassisk kvarterskrog och en sydeuropeisk restaurang. Förutom att de har många vegetariska maträtter finns det även rätter med både kött och fisk.

Brasserie Balzac

På Odengatan 26 finner du restaurangen Brasserie Balzac, den är som en blandning mellan en restaurang i Paris och en krog i New York. Du hittar både lunch, middag och brunch såväl som att du kan beställa något gott att dricka i baren. De har öppet alla dagar i veckan och på menyn finner du maträtter som är inspirerade av det franska köket.

Bar nombre

Bar Nombre är en restaurang som erbjuder maträtter som är inspirerade av det spanska köket såväl som det svenska. Restaurangen slog upp sina portar år 2011. På sommaren uppskattas deras uteservering särskilt mycket och under de kallare årstiderna är lokalerna trivsamma och mysiga. Bar Nombre finns på Odengatan 36. De har öppet alla dagar förutom på måndagar.

Nana Omakase

Gillar du japansk mat och befinner dig i Vasastan kan Nana Omakase vara något för dig. Restaurangen finns på Västmannagatan 17 C. De erbjuder japanska maträtter med en del nordiska influenser. Eftersom restaurangen har begränsade platser behöver du boka bord.