7 tips till nästa trädgårdsfest

Sommaren är äntligen här och semestern närmar sig med stormsteg. Det är dags att inviga trädgården med sommarens allra första fest! Njut av underbara kvällar tillsammans med familj, släkt och vänner. Här kan du ta del av våra 7 bästa tips för en fantastiskt trädgårdsfest.

Tips #1 Hitta den bästa platsen

Oavsett om du har en större eller mindre trädgård är det en bra idé att avgränsa dig till en bestämd plats där du kan koncentrera dig på att samla bord och stolar. En riktigt lyckad trädgårdsfest behöver ett härligt dukat långbord. Har du en veranda eller en altan med öppningsbara dörrar fungerar denna plats utmärkt, annars väljer du den del av trädgården som passar syftet bäst.

Tips #2 Dekorera mera

En riktigt mysig trädgårdsfest behöver ljuslyktor som gärna får hänga i både träd och buskar samt även stå på bordet för att uppnå mesta möjliga mysfaktor.

Tips #3 Buffé

Den allra bästa maten för en trädgårdsfest fixar du enkelt med buffé. Duka upp ett härligt dignande buffébord där det finns gott om mat att välja bland. Det gör det även enklare för barnen att delta i festligheterna.

Tips #4 Vintage

Välj brokiga bord, stolar, mattor och porslin från andrahandsmarknaden och ge trädgårdsfesten en unik touch. Genom att satsa på en pampig dukning till en billig peng kommer festen att kännas riktigt lyxig jämfört med papperstallrikar och plastmuggar.

Tips #5 Musik

Ett utmärkt sätt att få alla gäster i feststämning är att placera ut högtalare i trädgården och bjuda på musik som alla kan dansa loss till. Detta tips passar alla åldrar och uppskattas särskilt av barnen.

Tips #6. Härliga drinkar

En lyckad sommarfest i trädgården blir riktigt fantastisk med drinkar. Blanda bål med och utan alkohol så att alla kan njuta av en lyxig drink.

Tips #7 Mysiga sittgrupper

Ett utmärkt sätt att njuta av trädgårdsfesten in på småtimmarna är att ordna mysiga sittgrupper med kuddar och varma plädar. På detta sätt behöver festen inte flytta in utan kan hålla på tills solen går upp.