5 tips till familjeäventyr

Har du en ledig dag eller eftermiddag och funderar på att göra något kul tillsammans med barnen? Har du dessutom idétorka och vet inte vad som skulle vara roligt att hitta på? Här får du några bra idéer på saker att göra, som passar för hela familjen likväl barnen som dig och din partner.

  • Gå på cirkus. Kolla gärna upp om cirkusen är i stan då detta är något roligt som går hem hos både barn och föräldrar oavsett ålder. Med cirkusens många olika nummer får alla en favorit, oavsett om det är clownerna, akrobaterna eller trollkarlen. Då cirkusar ofta reser omkring blir det dessutom något nytt och spännande som barnen kanske inte har upplevt förr. Jag kan starkt rekommendera att besöka den djurfria familjecirkusen Circus Brazil Jack.
  • Gå på en picknick. Så fort det börjar bli varmt ute är det jättetrevligt att packa en korg med mat och dryck – gärna något som kan ätas kallt – och bege sig ut för att ha en måltid tillsammans i parken, på stranden eller på något annat område utomhus. God mat är ju dessutom om möjligt ännu godare att ätas utomhus.
  • Gå till museet eller biblioteket. Många bibliotek och museer erbjuder aktiviteter och utställningar som är särskilt anpassade för barn, ungdomar och familjer, och det går därmed ofta att hitta något nytt och spännande – titta på deras schema och se om något intressant är på gång. Att titta bland böckerna i lånesalen och välja ut något som man sedan läser tillsammans är också en trevlig idé.
  • Träffa djur. Har du en djurpark i närheten utgör detta en trevlig utflykt, särskilt för yngre barn och de som är särskilt stora djurälskare. För dig som inte bor i närheten av en djurpark kan det eventuellt finnas bondgårdar som låter folk komma på besök och träffa gårdens djur.
  • Åk till grannstaden. Ofta är det spännande nog att få miljöomväxling, och det kan därför vara trevligt att åka till en närliggande ort som ni inte besöker ofta. Kolla upp vad som finns att göra eller se där, och ät lunch på någon mysig restaurang tillsammans.