10 semesterställen för familjer i Sverige

Planerar du en hemmasemester i Sverige i år? Då kan du räkna med många roliga aktiviteter och spännande platser att besöka. Även om Sverige tillsynes kan kännas ganska trist finns det mängder med härliga tips som lämpar sig lika bra för par som för barnfamiljer med barn i alla åldrar. Sverige är ett land som bjuder på en hel del sevärdheter, fina hotell och campingar. Håll bara tummarna för vädret!

10 tips för Sverigesemester med barn

Oavsett vad det är för intressen du och dina barn har finns det alltid något roligt att hitta på. Här nedan har vi samlat en lista med tio stycken riktigt bra och spännande resmål och aktiviteter som är extra lämpliga för barnfamiljer. Många av nöjesparkerna såväl som vattenland erbjuder boende på området. Dock kan dessa hotell eller stugor vara bokade långt i förväg och du bör således vara ute i god tid för att säkra en plats.

Åkattraktioner, sagovärldar och nöjesparker

  1. Astrid Lindgrens värld i Vimmerby
  2. Nöjesparken Liseberg i Göteborg
  3. Furuvik i Gävle
  4. Sagovärlden Tomteland i Mora

Roliga, actionfyllda och svalkande vattenland

  1. Skara Sommarland i Skara
  2. Barnens Gård i Karlskrona
  3. Kokpunkten Actionbad i Västerås

Spännande djurupplevelser för stora och små

  1. Kolmården i Norrköping
  2. Havets hus och sälsafari i Lysekil
  3. Skansen i Stockholm

Utöver ovanstående tips har Sverige också mängder med fina museum som ni kan besöka. Fördelen med många museum i Sverige är att de är helt kostnadsfria för både barn och vuxna. Det gör det möjligt för dig med en mindre budget att kunna uppleva många spännande aktiviteter tillsammans med dina barn och samtidigt spara pengarna till glass istället. Några exempel på trevliga museum för barn är bland annat Naturhistoriska Riksmuseet, Järnvägens museum
i Ängelholm eller Mulle Meck i Hudiksvall.