Fixa hemmet fint med 4 lättskötta sommarblommor

Att ha sommarblommor är magiskt och förgyller verkligen hemmet. Det finns många olika sommarblommor som både är lättskötta och vackra. Många av dessa går att plantera direkt utomhus under våren och kräver minimalt med skötsel.

Sommarblommor är fantastIska att pryda familjens uteplats, trädgård eller balkong med. Det finns många sommarblommor som är både lättskötta och vackra. Det finns bland annat fyra lättodlade sommarblommor de allra flesta kan lyckas plantera och hålla vid liv. Dessa blommor är tagetes, ringblomma, rosenskära och blåklint. Alla dessa sommarblommor är olika till utseende och perfekt att plantera för att få variation i exempelvis blomlådan, pallkragen eller i trädgårdslandet.

Rosenskäran är sagolikt vacker

Rosenskära är en ljuvlig sommarblomma som är en stor favorit hos många. Förutom att rosenskäran passar bra ihop med både grönsaker och kryddor är det en sommarblomma som även fungerar perfekt som snittblomma. Rosenskäran mår bäst i lätt jord och i ett soligt läge. Blommorna är oftast drygt i decimeter i diameter och blommar i olika färgskalor. Rosenskäran går direktså men då tar det längre för blomningen än om den förodlas inomhus först.

Tagetes är friska och tåliga sommarblommor

Tagetes är en väldigt tacksam sommarblomma som är pålitlig och blommar länge. Denna blomma trivs som bäst i halvskugga och sol. Tagetes har inga stora krav på skötsel, de är friska växter som tål mycket.

Direktså blåklinten utomhus

Blåklint är en lättodlad sommarblomma som även är ätbar. Den trivs bäst tillsammans med grönsaker i en köksträdgård men blåklint går även att plantera och ha på andra ställen. Blåklinten går att direktså utomhus under april och maj.

Njut av ringblomman hela sommaren

En riktig favorit bland sommarblommor är ringblomman. Den går att direktså i rabatten eller i grönsakslandet. Ringblomman bjuder på vackra blommor i fina färger och det är möjligt att njuta av blommorna ända in i oktober om de sås någon gång mellan april och juni. Det härliga med ringblommor är att kronbladen är ätbara men även vackra att ha i en vas på bordet.